By admin On 23:00 | Categorized As , , | With 6 comments

Ketua Pembangkang (Parlimen) Datuk Seri Anwar Ibrahim dijadual akan menemui rakyat melalui program jelajahnya ke seluruh negeri di Semenanjung Malaysia menjelang 9 Januari ini.

9 Januari adalah tarikh mahkamah tinggi membuat keputusan berhubung dengan dakwaan terhadap Anwar.

Program jelajah bermula 3 Januari 2012 itu dirangka bagi memberi peluang kepada rakyat mendengar penjelasan dari Ketua Umum Keadilan itu mengetahui tentang isu-isu yang berlaku di dalam pentadbiran kerajaan Umno-Barisan Nasional.

Beliau juga dijangka akan memberi penjelasan terhadap isu fitnah II yang telah dirancangkan oleh Umno sejak awal lagi bagi menghalang perjuangan politik Anwar.

Program ielajah itu akan bermula pada 3 Januari iaitu di Johor meliputi Daerah Ledang dan Muar, pada 4 Januari pula Anwar akan berada di Bandar Tampin, Negeri Sembilan dan di Bukit Katil, Melaka.

Manakala pada 5 Januari beliau akan menemui pengundi di Pahang iaitu di Bentong, Balok dan juga Indera Mahkota setelah itu beliau juga turut ke Dungun dan Kuala Terengganu sebelum berada di Pasir Puteh dan Machang, Kelantan pada sebelah malam.

Untuk rangka program jelajah itu, Anwar dijadualkan akan berada di Lembah Pantai, Kuala Lumpur dan di Kelana Jaya, Selangor pada 6 Januari.

Beliau akan bertolak ke Pulau Pinang pada 7 Januari dan selepas itu ke Terengganu bagi mengikuti Program Sambutan 100 tahun penubuhan Kerajaan Islam Terengganu di Kuala Berang.

Kemuncak program jelajah tersebut berakhir di Kelab Sultan Sulaiman pada 8 Januari pada jam 11 malam, sebelum itu Anwar akan mengadakan sembahyang hajat di kediamannya.

Sebelum itu, program jelajah ini dirangka sepenuhnya bagi beliau menemui setiap lapisan rakyat di seluruh pelusuk negeri sebelum beliau hadir ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 9 Januari bagi mengetahui keputusan terhadap isu Fitnah II yang telah dilemparkan kepadanya.

Admin PenangPos - Pihak editorial tidak bertanggung jawab diatas sebarang komen yang menimbulkan rasa tidak puas hati kepada pembaca lain. Komen-komen dibawah adalah dibawah tanggungjawab sendiri. Terima Kasih.

6 comments:

Anonymous said...

kahkahkah...lokasi terakhir adalah sg.buloh...padan muka lu syaitannnnnnn

Anonymous said...

Biasalah macam tu ..

Orang berak tengah jalan pun tak ada nak mengaku pun..

inikan oleh yang crottt crottt dalam lubang tempat berak, takkan nak mengaku kot...

Engkau boleh tipu semua manusia dalam satu masa, tapi engkau tidak akan mampu menipu semua manusia dalam sepanjang masa..

Entah berapa lubang taik jantan dan pondan yang telah ditibainya .. namun terkeluar juga video dia menutuh amoi sepet .. cila sungguh binatang yang bernama sheikh anu war berahi al juburi ini ..

Semoga kau menemui ajal di penjara sungai buluh ..

Anonymous said...

X BAIK CKP CMTU... CKP CMNI, MAMPUS LA LU SETAN SODOM... HAHA...

TokMisaiGondrong said...

Bravo... abang non. Siap sembahyang hajat lagi... tengok punya alim manusia ni. Padanlah ust sabah tu kata di ni adalah imam Mahadi. Hmmm duit soros bagi tu dah habis belanja ke?

Anonymous said...

AKU TUNGGU KO SETAN YAHUDI DI PENANG 7/01/2012 NI DGN MAKI AKU YG DAH KU KARANGKAN KEPADA MU WAHAI DAJJAL...

AKU NAK TENGOK PETUALANG MANA YG NAK SANJUNG BANGSAT NI...

PEJUANG HAMAS...

adakukesah said...

suruh bela diri d mahkamah x nak plak.. sekarang baru nak berabis sakan nak bela depan rakyat konon.... cehhh.... memang la senang nak tipu rakyat... sebab rakyat x nampak semuanya.... kalau mahkamah mana boleh tipu... semua bukti konkrit... cisss