By admin On 20:00 | Categorized As , , | With 2 comments

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengingatkan rakyat supaya tidak terlalu bergantung dan memberi kepercayaan kepada pihak yang hanya mementingkan kedudukan daripada membela nasib rakyat dan negara.

Berucap di hadapan lebih 10,000 hadirin di Padang Taman Malim Jaya, Bachang semalam, beliau berkata, sebaliknya rakyat perlu meletakkan keyakinan terhadap kerajaan Barisan Nasional (BN) yang telah membuktikan kemampuan untuk membawa banyak manfaat kepada mereka.

"Tidak ada pihak yang lebih baik memimpin negara melainkan kerajaan BN. Pembangkang pula sekadar janji tinggi melangit hanya ingin meraih sokongan. Kita tidak tipu rakyat, kita cakap apa yang kita boleh buat.

"Apa yang penting, kita (kerajaan) dah beri hasil, bukti dan melakukan tindakan. Tidak ada pihak lebih baik daripada BN dan rakyat tidak perlu bergantung kepada pembangkang," katanya pada majlis Majlis Makan Malam Pemimpin Bersama Rakyat di sini hari ini.

Hadir sama isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor; Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam dan pemimpin parti komponen BN.

Perdana Menteri turut menjadikan Melaka sebagai contoh kepada rakyat di negeri lain bagi membuktikan kemajuan yang telah dicapai di bawah BN.

"Saya melihat kalau hendak beri markah mana satu negeri yang boleh dijadikan cerminan kepada penghayatan gagasan 1Malaysia, barangkali Melaka ini negeri tertinggi.

"Faktanya amat jelas, cuba kita tengok setiap majlis diadakan, memang saya tengok kehadiran, air muka masyarakat 1Malaysia yang berhimpun menyokong majlis-majlis yang telah diadakan," katanya.

Najib menambah, semua itu adalah titik permulaan dan negara kini sudah masuk dalam pusingan akhir ke arah negara maju berpendapatan tinggi.

Katanya, ia bukan satu igauan atau impian kosong, tetapi matlamat yang boleh digenggam.

Admin PenangPos - Pihak editorial tidak bertanggung jawab diatas sebarang komen yang menimbulkan rasa tidak puas hati kepada pembaca lain. Komen-komen dibawah adalah dibawah tanggungjawab sendiri. Terima Kasih.

2 comments:

Anonymous said...

Memanghan ya BN yg terbaik. Betapa angkuhnya Najib. Dia lupa Allahlah yang terbaik. Dia juga harus ingat manusia punya kelemahan masing-masing. Semua benda di dunia ini ada masa pasang surutnya. UMNO sebenarnya sedang meniti saat-saat akh, ir hayatnya. jgn angkuh, masanya sudah hampir tiba. tunggulah, kesakitan itu pasti akan tiba juga.

Anonymous said...

anon 22.55 tue x paham ker konteks mana najib gunakan...maksud najib diantara bn dengan pembangkang lah....